söndag 16 september 2012

Tangokurs i Kiruna

Vi har varit på kurs i Kiruna 14-16 september. Förträffliga kursledare var Mikael Dexlöv och Gudrun Mellberg. Vi har nog inte varit på någon bättre kurs. Bra nivå på klasserna och mycket bra kursledare som gav alla personlig konstruktiv teknik.
På fredagskvällen var det en lite provapåkurs som följdes av practica.
Första klassen på lördagen var ”Ocho Cortados” som följdes av en klass med ”Lekfulla cunitas” (vaggor). Sen blev det avancerat. ”Projiceringar och paradas från framåt åttor” , en mycket spännande klass att projicera är modellen. Lördagen slutade med en milonga då det dansades vilt och glatt.
Märkligt nog var vi pigga på söndagen. Klasserna var ”Olika typer av kryss, in- och utgångar” samt ”Giros, in- och utgångar”. Två klasser som verkligen utvecklade min tango, Nu vet jag varför jag då och då tappar balansen i giron. Vi fick också tips på uppvärmningsövningar.
Det bästa med kursen var inte att vi hann till Clas Olsson utan att Mikael kommer tillbaks i februari. Det är kontinuitet i undervisningen som jag (vi) behöver. På söndag har vi laddat våra datorer med underbara dansvideor för minnet.
Lars
Foto Bengt JosefssonInga kommentarer: